Wydrukuj tę stronę
czwartek, 19 październik 2017 15:54

Jonizatory wody – czy mają sens?

Nawet dziecko wie, że woda jest rzeczą niezbędną do życia. Dorosły człowiek powinien pić jej 2 litry dziennie. Jednak oprócz ilości wypitego płynu ważna jest również jego jakość. Nie chodzi tu tylko o samą czystość i smak, ale także o składniki mineralne, mające pozytywny wpływ na organizm. Dzięki jonizatorowi każda szklanka będzie ich pełna!

 

Jonizator – jak działa?

Gdy przez wodę zostaje przepuszczony prąd, składniki mineralne rozdzielają się na jony metali (wapnia, magnezu, potasu i sodu) i reszty kwasowe (zawierające siarkę, fosfor i chlor). Zasilany elektrycznie jonizator ma za zadanie rozdzielać jony metali od kwaśnych, dzięki czemu powstaje wolna od reszt kwasowych, czysta i pełna jonów metali woda alkaliczna (żywa). Jest to doskonała ochrona organizmu przed różnego rodzaju chorobami, a także naturalny sposób na oczyszczenie go z toksyn. Pomaga również w walce z otyłością, cukrzycą, dną moczanową, nadciśnieniem i „złym” cholesterolem. Na tym nie koniec jej zalet – polecana jest osobom walczącym z chorobami nowotworowymi. Ponadto dzięki wodzie alkalicznej poziom zakwaszenia organizmu jest redukowany do minimum.

Skąd wziąć jonizator?

Jonizatory dostępne są w wielu sklepach stacjonarnych i internetowych. Dobrze zaufać fachowcom i nabyć polecany przez nich sprzęt. Na przykład cieszący się doskonałymi opiniami użytkowników Sklep Ateraz posiada w swojej ofercie domowe jonizatory wody renomowanego litewskiego producenta Burbuliukas, a także jonizatory kuchenne produkcji południowokoreańskiej firmy Prime Water. Produkty azjatyckie charakteryzują się wysokimi parametrami jonizacji, co zawdzięczają zastosowaniu technologii płyty perforowanej oraz wysokiej mocy zasilaczowi (aż do 450 W!).

Jeśli nie możesz stosować tych urządzeń, sprawę jonizacji wody rozwiążesz inaczej – korzystając z dzbanków alkalizujących. Mają one takie samo działanie jak jonizatory, jednak nie potrzebują prądu do osiągnięcia tego efektu! Wlewana woda jest filtrowana przy pomocy wkładu z węgla i minerałów, który odpowiada za usuwanie chloru, metali ciężkich i bakterii, a aktywny wodór likwiduje wolne rodniki. Zastosowany w dzbankach wkład Biocera podnosi pH wody do 8,5-10,2, wzbogacając ją dodatkowo o magnez, potas, wapń i sód i zmieniając jej strukturę w małe, heksagonalne cząsteczki, które efektywnie nawadniają organizm.

Czy warto zainwestować?

Zdrowie jest rzeczą bezcenną, a ponieważ każdy codziennie pije wodę – od szklanki wody z kranu po filiżankę kawy – dobrze przy tej okazji zagwarantować swojemu organizmowi wsparcie i niezbędne do prawidłowego działania elementy. Tym bardziej że cena jonizatorów i dzbanków jonizujących jest bardzo przystępna!