×

Ostrzeżenie

JUser::_load: Nie można załadować danych użytkownika o ID: 360.
czwartek, 27 maj 2021 20:39

Niespotykana sól z magicznymi właściwościami: Kala Namak

Napisał
Kala Namak Kala Namak pixabay

Czarna sól himalajska to fantastyczny sposób, aby nadać każdej potrawie dodatkowego kopa smakowego. Posyp nią owoce, aby uzyskać doskonały kwaśny posmak lub wymieszaj z ulubionymi pikantnymi sosami, aby uzyskać smak, do którego będziesz wracać wielokrotnie.

Niezależnie od tego, czy przygotowujesz autentyczne indyjskie przekąski na lunch, tradycyjne dania z Nepalu na słonych półkach, czy też przyrządzasz warzywne dania na lunch, ta czarna sól kamienna doskonale sprawdza się zarówno jako przyprawa podstawowa, jak i końcowa.

Czym jest Kala Namak i skąd pochodzi?

Kala Namak to czarna sól kamienna, która pochodzi z kopalni soli Khewra w Pakistanie. Swój unikalny kolor i smak zawdzięcza temu, że jest wydobywana głęboko w górach, a nie na powierzchni ziemi. 

Dlaczego powinieneś używać Kala Namak zamiast zwykłej soli?

Istnieje mnóstwo korzyści, dlaczego powinieneś używać Kala Namak zamiast zwykłej soli. 

  • Kala Namak jest bogatsza w minerały i inne składniki odżywcze, jest doskonałym wyborem dla tych, którzy chcą zachować zdrowie w miarę starzenia się, lub którzy potrzebują dodatkowej energii. 
  • Smak jest bardziej intensywny, więc można użyć mniejszej ilości i nadal osiągnąć ten sam rezultat podczas przyprawiania Kala Namak. 
  • Jest to produkt przyjazny dla wegan.
  • Kala Namak jest również o wiele bardziej przyjemny w użyciu, ponieważ można tworzyć piękne potrawy z czarną solą. Jest idealna do dekorowania i dodawania smaku do każdego dania.
  • Kala Namak zapewnia wyjątkowy i doskonały smak. 
  • Kala Namak jest również zdrowsza, ma mniej sodu niż sól kuchenna, więc możesz używać jej więcej bez poczucia winy! To czyni go idealnym wyborem dla osób na dietach nisko- lub bez węglowodanów, które muszą ograniczyć spożycie niezdrowych soli, takich jak sól kuchenna. 

Jak używać Kala Namak w swojej kuchni 

Kala Namak pasuje do prawie każdego dania - i nie ma znaczenia, czy używasz jej do gotowania, czy tylko do dekoracji. 

Wystarczy posypać nim dowolną potrawę, aby zwykły obiad zamienił się w coś wyjątkowego! Spróbuj dodać czarną sól do dań z ryżu.

Czarna sól himalajska jest fantastycznym sposobem na nadanie każdemu daniu dodatkowego kopa smaku. Posyp nią owoce, aby uzyskać doskonały kwaśny posmak lub zmieszaj ją z ulubionymi pikantnymi sosami, aby uzyskać smak, do którego będziesz wracać raz za razem. Niezależnie od tego, czy przygotowujesz autentyczne indyjskie przekąski na lunch, tradycyjne dania z Nepalu na słonej półce, czy też przyrządzasz warzywa na lunch, ta czarna sól kamienna doskonale sprawdza się zarówno jako przyprawa podstawowa, jak i końcowa. Oferujemy wszystkie naturalne Kala Namak online, więc upewnij się, aby odwiedzić naszą stronę internetową dzisiaj!